Przykładowe menu na Komunie – 200 zł/osoba
Zupa (dwie do wyboru – pół na pół):
Flaki wołowe
Esencjonalny rosół z domowym makaronem
Krem z zielonego groszku
Krem z grzybów leśnych
Francuzka zupa cebulowa
Węgierska zupa gulaszowa
Żurek staropolski z kiełbaską i jajkiem
Krem z pomidorów ze świeża bazylią
Barszczyk czerwony z pasztecikiem
Drugie danie 450 gr./os. (jedno do wyboru):
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem w sosie serowym
Pierś z indyka zapiekana z serem Mozzarella w sosie pomidorowym
Kieszonka ze schabu faszerowana pieczarkami, w sosie grzybowym
Roladki ze schabu z szynką i suszonymi pomidorami z sosem pieczeniowym
Pierś faszerowana Pesto z suszonych pomidorów z sosem jarskim
Pieczeń z indyka z sosem żurawinowym
Eskalopki ze schabu w sosie koperkowym
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Ćwiartka kaczki z pieczonymi jabłkami i żurawiną – 5zł dopłaty
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki pieczone w cząstkach
Ziemniaki puree
Mini marchewka z masełkiem na ciepło
Bukiet surówek
Wybór warzyw na parze
Przekąski 250 gr./os.(4 do wyboru):
Schab po warszawsku w galarecie
Indyk w galarecie z winem malaga
Pomidory faszerowane pastą z indyka w kapeluszach
Półmiski mięs pieczonych oraz wędlin wiejskich
Deski serów z owocami winogron, orzechami oraz krakersami
Półmiski antypasti – z suszonymi wędlinami, różnymi serami i dodatkami
Różyczki z łososia wędzonego z musem serowo-chrzanowym
Łosoś w delikatnej galarecie
Befsztyk tatarski – serwowany podczas przyjęcia
Ryba faszerowana w delikatnej galarecie
Cygara z szynki konserwowej z pastą jajeczną
Tymbaliki z kurczaka z zielonym groszkiem i jajkiem
Ryba po grecku
Ryba po żydowsku – na słodko, z rodzynkami
Półmisek jaj faszerowanych
Śledzie w oleju z cebulą
Śledzie po meksykańsku
Sałatki – dwie do wyboru:
Sałatka z tuńczyka na sałacie z zielonymi oliwkami
Sałatka "Nicejska" z fasolką szparagową oraz jajkami przepiórczymi
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka z serem feta
Szefa kuchni z jajkiem, serem i szynką, sałatami oraz sosem
Sałatka brokułowa
Sałatka pieczarkowa
Sałatka Cezar
Pomidory po grecku
Sałatka z rukoli i bekonu
Sałatka napoli
Dodatki:
Pieczywo różne
Masło
Desery – 150 gr./os.
Ciasta domowe mix np. szarlotka, sernik, makowiec lub
Panna Cotta w gorącym sosem malinowym lub
Tiramisu w pucharku lub
Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną
Owoce:
Filetowane na platerach
Napoje (bez limitu):
Soki owocowe, napoje gazowane, woda w dzbankach – stojące na stole
Kawa oraz herbata Lipton
Koszt przyjęcia 200.00 zł. /os.
Za dzieci od 3 lat do 10 lat płatne jest 50%
Do każdego rachunku będzie doliczony Serwis w wysokości 10%
Wszystkie pozycje w menu mogą ulec zmianie zgodnie z Państwa sugestią.
Ewentualne dodatkowe koszty:
Białe pokrowce na krzesła – 5 zł/sztuka
Tort – 90.00 zł./kg..
Wino musujące – 35.00 zł./butelka
Wódka wyborowa 0.5 l. – 55.00 zł./butelka
Włoskie wino białe oraz czerwone 0.7 l. – 55.00 zł. butelka
Własny alkohol – oplata korkowego – 10.00 zł./os. dorosła
Pojedyńcze kwiaty w wazonach w cenie